Koskaan ihminen ei ole tiennyt niin paljon kuin nyt, mutta huomenna tiedämme vielä enemmän. Tutkimusmatka tuo tieteen uusimmat löydöt tavallisen ihmisen lähelle, suoraan omaan kirjastoon.  

Tutkimusmatka on palvelumalli yleiselle kirjastolle. Matkan idea on nostaa esiin tieteellisiä tutkimustuloksia innostavalla ja helposti ymmärrettävällä tavalla yleisen kirjaston ympäristössä. Tutkimustulokset puretaan kansantajuisesti ja mielenkiintoisesti niin, että asiakkaalle tulee halu tietää lisää. Palvelumallin ajatuksena on nimensä mukaisesti johdattaa kirjaston asiakas pienelle matkalle tutkimukseen.

Kirjasto – silta yhteisön ja tieteen välillä

Tutkimusmatkan tavoite on auttaa ja helpottaa yleistä kirjastoa tutkimustulosten esittelyssä. Riippumatta koosta tai sijainnista jokainen kirjasto Suomessa saisi käyttönsä mallin, jonka avulla voidaan tarjota uusia näkökulmia asiakasyhteisölle. Tarjolla on siirrettävä ja missä tahansa kirjastossa käyttökelpoinen työkalu tieteellisen tutkimuksen esittelyyn. Tutkimusmatka pohjautuu UTELE-hankkeeseen, jonka avulla on tarkoitus tuoda tieteellisiä tutkimuksia popularisoituun muotoon, jotta ihmiset kiinnostuisivat niistä suuremmassa määrin.

Kirjastolaisen tehtävä on tunnistaa aiheiden kirjosta asiakasyhteisöä kiinnostava tieteen aihe ja järjestää tilaisuus, Tutkimusmatka, jossa asiakas ja tutkija kohtaavat. Yleinen kirjasto palaa näin juurilleen kansan tiedon tarjoajana. Tutkimusmatka vahvistaa yleistä kirjastoa siltana tavallisen ihmisen ja tiedemaailman välillä. Tarkoitus on myös herättää tutkija näkemään kirjasto areenana, jossa voi esitellä tieteen uusimpia tuloksia.

Tutkimusmatka – jotta tietäisimme enemmän.

Kirjasto