Menneet Tutkimusmatka-tapahtumat

Keskiössä keskoset, Turun kaupunginkirjastossa 22.3.2016

Turun pääkirjastossa järjestetyssä Keskiössä keskoset -tapahtumassa oli puhujina tutkijoita TYKS:in lastenklinikan PIPARI-tutkimushankkeesta, jossa seurataan keskosten kehitystä syntymästä aina kouluikään saakka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tunnetko teknologiaa? Hyötytietoa senioreille, Turun kaupunginkirjastossa 22.3.2016

Senioreille suunnattu teknologiapua tarjoava tapahtuma toteutettiin Turun kaupunginkirjaston Studio-tilassa. Tapahtuman aikana sai tulla kysymään apua IT-ongelmiin ja Jarkko Paavola piti luennon tietoturvasta ja turvallisesta netinkäytöstä.

Syödään yhdessä – kohti terveellisiä ruokatottumuksia, Runosmäen kirjastossa 17.3.2016

Terveellisistä ruokatottumuksista kertova tapahtuma toteutettiin Runosmäen kirjastossa. Kohderyhmänä olivat etenkin lapsiperheet ja odottavat äidit. Tutkija Kirsi Laitinen esitelmöi uusista ravitsemussuosituksista.

Tutkimusmatka kierrätyksen maailmaan, Ilpoisten kirjastossa 17.3.2016

Ilpoisten kirjastolla järjestetyn tapahtuman aiheena oli kierrätys. Paikalle olivat tulleet kuuntelemaan yhden 4. luokan oppilaat. Tutkija Katariina Kiviluoto sekä Hannu Parkkamäki pitivät luennot kierrätyksen hyödyistä.

Ruokailoa lapsille, Hirvensalon kirjastossa 16.3.2016

Hirvensalon lähikirjastossa järjestetyssä tapahtumassa oli luennoimassa tutkija Mari Sandell. Luennon aiheena oli makumieltymysten muodostuminen ja eri aistien käyttö syödessä.

Portti_4

Terveelliset välipalat, Turun pääkirjastossa 11.3.2016

Tapahtuman aiheena oli tuttujen raaka-aineiden edut, ja miten ne auttavat jaksamaan arjessa paremmin sekä edesauttamaan terveyttä. Järjestäjät olivat tehneet terveellisiä välipaloja, joita maisteltiin Turun pääkirjaston aulassa.

Näetkö unta? Nousiaisten kunnankirjastossa 11.3.2016

Näetkö unta? -tapahtuma järjestettiin Nousiaisten kirjastolla ja siihen osallistui yksi yläkoulun 8. luokka. Tutkija Nils Sandmanin piti luennon unista ja unennäöstä. Luennon lisäksi pidettiin aiheeseen liittyvä tietovisa, jonka palkintona olivat värityskirja ja -kynät.

Taiteesta ja kulttuurista avaimia aivoterveyteen, Nummen kirjastossa 4.3.2016

Tapahtuma järjestettiin Nummen kirjastossa ja luennoitsijaksi paikalle oli pyydetty Helena Malmivirta Turun ammattikorkeakoulusta. Tapahtumaa oli mainostettu runsaasti, mm. Turkulainen-paikallislehdessä.

helena

Tutkimusmatka hyötypelien maailmaan, Helsingin Kirjasto 10:ssä 4.3.2016

Helsingin keskustassa sijaitsevassa  Kirjasto 10:ssä esiteltiin hyötypelejä. Katselemaan ja kokeilemaan pelejä tuli paljon ihmisiä lapsista senioreihin. Kävijät kyselivät mm. pelien käytöstä potilaiden kuntouttamisessa sekä pelien ohjelmoimisesta.